fbpx

1. Stilstaan

De eerste stap is (S)tilstaan. Voor je ook maar iets wilt gaan doen aan herstel moet je stilstaan en overwegen waar je staat. En vooral stilstaan bij wat je wilt. Want dit programma is alleen geschikt als je een keus maakt er voor te gaan.

5 Lessen

Fase 1

Voortgang

Nog niet gestart

2. Amputeren

De tweede stap is (A)mputeren. Herstel kan alleen als je bereid bent om keuzes te maken. Werken aan herstel terwijl degene met wie je bent vreemdgegaan nog in beeld is, is onmogelijk. Hoe amputeer je oude invloeden uit je leven? Maar het geldt ook voor degene die bedrogen is. Van welke niet-werkende reacties moet jij afscheid nemen? Ik denk aan extreme controle, verwijten, straffen…

6 Lessen

Fase 2

Voortgang

Nog niet gestart

3. Meeleven

De derde stap is (M)eeleven. Herstel van een vertrouwensbreuk is een zwaar proces. Degene die bedrogen is, ervaart vaak veel pijn en wil daar vaak over praten. Degene die bedrogen heeft, voelt vaak juist opluchting en wil vooruit kijken. Twee wisselende belangen. Hoe doe je recht aan beide? Hoe praat je over je angst, woede en boosheid? Hoe luister je daarnaar als jij degene bent die dit heeft aangericht?

7 Lessen

Fase 3

Voortgang

Nog niet gestart

4. Evalueren

De vierde stap is (E)valueren. Vreemdgaan is ook een signaal aan de relatie. Vaak miste er iets in de relatie en in veel gevallen waren beiden al een tijdje ontevreden over de kwaliteit van het samenzijn. In deze fase ga je kritisch naar je relatie kijken en trek je lessen met het oog op de toekomst.

5 Lessen

Fase 4

Voortgang

Nog niet gestart

5. Nieuwe kans

De vijfde stap is (N)ieuwe kans. Je bent samen door de pijn heen geworsteld. Hoe ga je nu bouwen aan een nieuwe relatie waarin je gepassioneerd over elkaar bent en blijft? Maar ook “(N)aweeën” komen in deze fase voor. Soms zomaar opeens is dat oude gevoel van angst er weer. Dan wil je er opnieuw over praten en zit je voor je gevoel weer in een vorige fase. Hoe ga je daarmee om?

6 Lessen

Fase 5

Voortgang

Nog niet gestart

LIVE dag S.A.M.E.N.

Dit zijn de opnames van de hele live dag van SAMEN opgesplitst in een aantal video's. 

 

5 Lessen

Voortgang

Nog niet gestart
Pen