Ferdinand, hoe kan het dat?

“Hoe kan het dat jij weet wat wij doormaken en voelen?”

De afgelopen 15 jaar heb ik, Ferdinand Bijzet, honderden stellen begeleid die hetzelfde meemaakten. En ontdekte ik dat er een weg door de wanhoop heen is. Een weg naar herstel. Een weg die ik beschreven heb in het programma S.A.M.E.N. door de wanhoop heen, herstel van vertrouwen na vreemdgaan. 

Sinds 2004 werk ik met stellen die te kampen hebben met een vertrouwenscrisis. Tussen 2004 en 2011 heb ik honderden mannen behandeld met een seksuele verslaving en heb ik hen begeleid, samen met hun partners, op de weg naar herstel van vertrouwen.

Ooit heb ik zelf het vertrouwen van mijn partner beschaamd. Wij kwamen er samen sterker uit, en daardoor heb ik deze stellen verder kunnen helpen.

In 2010 studeerde ik af als systeemtherapeut op het thema “herstel van vertrouwen na vreemdgaan”. Sindsdien is mijn focus niet alleen meer seksverslaving, maar breder, gericht op herstel na elke vorm van vreemdgaan. De principes voor vertrouwensherstel in deze situaties komen namelijk overeen.

Wie ben ik en waarom zou je met mij werken?

Mijn naam is Ferdinand Bijzet (1976) en ik ontwikkelde de methode S.A.M.E.N. op basis van mijn jarenlange ervaring met het werken met stellen die te maken kregen met een vertrouwenscrisis.

De afgelopen jaren heb ik regelmatig lezingen, workshops en trainingen gegeven aan stellen en professionals over dit thema.

Herstel van vertrouwen heeft mijn passie. Ik heb zelf ervaren dat vertrouwen kan herstellen. Sterker nog, dat je relatie zich kan gaan verdiepen. Dat geef ik met alle liefde door!

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als maatschappelijk werker, specialiseerde zich in de Ervaringsgerichte Psycho-sociale Therapie en de Gestaltgezins-therapie en ik ben ook opgeleid als systeemtherapeut NVRG. Ook ben ik houder van het Europees Certificaat Psychotherapie (ECP).

In mijn eigen praktijk Relatie-herstel ben ik de relatie en gezinstherapeut, als opleider en trainer ben ik verbonden aan het Kempler Instituut Nederland. Daarnaast geef ik trainingen in Nederland en Slovenië en ben ik een veel gevraagd trainer en spreker.