S.A.M.E.N. door de wanhoop

Stap voor stap met z’n tweeën

HERSTELLEN vAN VREEMDGAAN

Je bent bedrogen doordat je partner is vreemdgegaan en de wanhoop nabij. Misschien voelt het wel alsof alles wat belangrijk was nu is ingestort. Je staat erbij en kijkt ernaar en denkt: “Hoe kan dit? Waarom jij, waarom ik?” Je bent bang voor wat er komen gaat en hebt geen idee hoe je uit deze puinhoop nog iets moois moet gaan maken.

Jij bent degene die je partner bedrogen heeft doordat je vreemdging. Nu vraag je je af hoe je dit hebt kunnen doen. Je wilt het graag weer goedmaken maar je weet niet hoe. Als je er over begint, wordt de sfeer grimmig. Je weet niet wat je moet met de boosheid en woede die je voelt. Met het wantrouwen dat je op je af voelt komen. Met de schuldgevoelens die aan je knagen. Kun je deze puinhoop herstellen?

Jullie proberen over het vreemdgaan te praten. Misschien lucht dat soms op, maar meestal merk je dat praten jullie niet dichter bij elkaar brengt. Het is net alsof alle lucht uit jullie relatie geperst wordt en alsof alles nog maar om één ding draait: het vreemdgaan. Je wordt er gek van en wilt het vergeten. Maar de realiteit is snoeihard, je kunt er niet aan ontkomen. En misschien denk je wel: “Laten we er maar mee stoppen!” Maar aan de andere kant is dat ook niet wat je wil.

Herstellen van vreemdgaan kan!
Honderden stellen gingen jullie voor!

Pijn en woede achter jullie laten

Samen lachen en lol hebben

Van wanhoop naar hoop

Van wantrouwen naar vertrouwen

Jullie relatie wordt weer leuk

Van angst naar koestering

Van woede naar koestering

Recept voor herstel van vertrouwen na vreemdgaan

“Ik denk dat ik een soort recept gevonden heb voor herstel van vertrouwen.”

Passie ontstaat niet zomaar. Daarom heb ik, op basis van mijn ervaringen, dit unieke online programma ontwikkeld voor stellen die in een vertrouwenscrisis zijn beland.

Ik denk dat ik een soort recept gevonden heb voor herstel van vertrouwen. Het is een recept dat alle werkzame bestanddelen combineert die ik gevonden heb. Een recept dat meerdere leerstijlen aanspreekt en gebruik maakt van verschillende leermiddelen (video, audio, tekst, oefeningen, gesprek). Juist deze combinatie maakt de training enorm krachtig en waardevol.

Dit programma is uniek, niemand biedt zo’n compleet pakket aan.

Ferdinand Bijzet

Systeemtherapeut, gestalttherapeut, ECP-therapeut

5 fases in dit programma

€ 35
Stilstaan

1. Stilstaan

De eerste stap is (S)tilstaan. Voor je ook maar iets wilt gaan doen aan herstel moet je stilstaan en overwegen waar je staat. En vooral stilstaan bij wat je wilt. Want dit programma is alleen geschikt als je een keus maakt er voor te gaan.

Start vandaag nog

€ 35
Amputeren

2. Amputeren

De tweede stap is (A)mputeren. Herstel kan alleen als je bereid bent om keuzes te maken. Werken aan herstel terwijl degene met wie je bent vreemdgegaan nog in beeld is, is onmogelijk. Hoe amputeer je oude invloeden uit je leven? Maar het geldt ook voor degene die bedrogen is. Van welke niet-werkende reacties moet jij afscheid nemen? Ik denk aan extreme controle, verwijten, straffen…

Start vandaag nog

€ 35
Meeleven

3. Meeleven

De derde stap is (M)eeleven. Herstel van een vertrouwensbreuk is een zwaar proces. Degene die bedrogen is, ervaart vaak veel pijn en wil daar vaak over praten. Degene die bedrogen heeft, voelt vaak juist opluchting en wil vooruit kijken. Twee wisselende belangen. Hoe doe je recht aan beide? Hoe praat je over je angst, woede en boosheid? Hoe luister je daarnaar als jij degene bent die dit heeft aangericht?

Start vandaag nog

€ 35
Evalueren

4. Evalueren

De vierde stap is (E)valueren. Vreemdgaan is ook een signaal aan de relatie. Vaak miste er iets in de relatie en in veel gevallen waren beiden al een tijdje ontevreden over de kwaliteit van het samenzijn. In deze fase ga je kritisch naar je relatie kijken en trek je lessen met het oog op de toekomst.

Start vandaag nog

€ 35
Nieuwe kans

5. Nieuwe kans

De vijfde stap is (N)ieuwe kans. Je bent samen door de pijn heen geworsteld. Hoe ga je nu bouwen aan een nieuwe relatie waarin je gepassioneerd over elkaar bent en blijft? Maar ook “(N)aweeën” komen in deze fase voor. Soms zomaar opeens is dat oude gevoel van angst er weer. Dan wil je er opnieuw over praten en zit je voor je gevoel weer in een vorige fase. Hoe ga je daarmee om?

Start vandaag nog

Alle vertrouwen is weg en jullie willen wel samen verder!

Ontdek de compleetheid van dit programma

I

Inzicht in de keuzes die je moet maken om samen te herstellen;

I

Zicht op de grenzen die je moet stellen om tot vertrouwen te komen;

I

Handvatten hoe je moet gaan vergeven, niet als een éénmalige daad, maar als een weg naar genezing;

I

Hoop om opnieuw te kunnen beginnen;

I

Hand​​​​vatten om elkaar te steunen in heftige emoties zoals verdriet, pijn en woede;

I

Handvatten hoe je met de woede en de verwijten van je partner om kunt gaan;

I

Kennis over hoe jullie beschadigde seksualiteit weer kan gaan opbloeien;

I

Inzicht in hoe je gezonde schuttingen om je relatie zet;

I

Handvatten hoe je een “tweede keer” gaat voorkomen;

I

Zicht op hoe je niet-werkende patronen in jullie relatie kunt opsporen en veranderen;

I

Een visie op hoe je een langdurige liefdes relatie met elkaar kunt opbouwen;

I

Manieren waarop je je woede en gekwetstheid achter je kunt laten;

Wat zit er in het programma?

I

Het programma bevat alles wat je moet weten om tot herstel te komen. Letterlijke honderden stellen gingen jullie voor en bepaalden de weg die nodig is.

I

Een programma van vijf maanden, omdat herstel tijd nodig heeft en te snel willen herstellen één van de grootste valkuilen is.

I

Jullie ontvangen wekelijkse commitment mail, want je hebt soms ook gewoon die stok achter de deur nodig.

Stilstaan

De kosten berekenen

#

Hulp van buitenaf

#

Wat vertellen we

#

Wil je me vergeven

Amputeren

Amputeren – bedrogene

#

Amputeren – vreemdganger

#

Omgaan met herinneringen

#

Grenzen, wie in zijn eigen tuintje wiedt

#

Van geheim naar openheid

Meeleven

De put

#

Een put vol verwijten – bedrogene

#

Een put vol verwijten – vreemdganger

#

Hoe kan ik jou nou troosten – bedrogene

#

Hoe kan ik jou nou troosten – vreemdganger

#

Vrijen of niet 

Evalueren

Wat leren we hiervan

#

Welke niet-werkende patronen

#

Schuttingen

#

Hoe vol is jullie liefdesvat

Nieuwe kans

Nog een keer vergeven – deel 1

#

Nog een keer vergeven – deel 2

#

Naweeën

#

Herstel van seksualiteit

#

Hoeveel koeien betaal jij

 

I

Advies is om ondersteuning van een therapeut aan te nemen. Therapie na een vertrouwensbreuk bestaat uit een combinatie van veel vertellen en begeleiden.

I

Laat je begeleiden via video, audio, werkbladen, oefeningen en tekst, omdat bewezen is dat lezen, zien en horen gecombineerd een veel hoger leer- en veranderrendement heeft.

I

Je gaat werken met een buddy, omdat uit onderzoek gebleken is dat samen met iemand aan het werk gaan het leerrendement en jullie slagingspercentage verhoogt.

Wat anderen stellen zeggen, ervaren en meemaken

” Ferdinand heeft ons geleerd hoe we op een goede en helende manier konden praten over onze problemen en pijn, zonder te belanden in ons patroon, waar we beiden gek van werden. Het bedrog is nog een zere plek in onze relatie, maar heeft ons ook veel geleerd over onszelf en elkaar. Ferdinand heeft voor een omslag gezorgd in hoe we er mee omgingen. Nu, een jaar later zijn we heel gelukkig met elkaar. We hebben onze blik nu weer op de toekomst gericht. Nogmaals dankjewel Ferdinand. “

– M & J – 

” Bedankt voor de moeite die je gedaan hebt om je ervaring zo te delen en beschikbaar te stellen. We zijn afgelopen week begonnen met het programma en dat biedt gelukkig hoop, in soms bange dagen.”

– R T – 

” Eerste video is ook heel goed een mooie , uw praat heel rustig en het geef me hoop, ik kan echt niet wachten tot ik de volgende Video krijgt. Ik hoop dat het vertrouw stap bij stap terug komt en dat wij als stel die bijna 16 jaar bij elkaar zijn kunnen nog lang , sterker en gelukkiger verder kunnen gaan.  

– D B – 

Hoe dit programma door therapeuten wordt toegepast?

Jong stel, hij al met een seks/pornoverslaving het huwelijk in gegaan. Iets meer dan een jaar geleden kwam alles uit. Ze hebben enorm veel steun gehad aan SAMEN en daarnaast gesprekken met mij. Ze hebben allebei geleerd om te praten over hun pijn en frustraties en hij heeft onder ogen kunnen zien en kunnen herleiden waar het in basis al mis ging op het gebied van seksualiteit. Ze verwachten nu hun eerste kindje en ook al zijn er af en toe hele moeilijke momenten met terugval, ze hebben geleerd om met elkaar in contact te zijn en te blijven over hun behoeften en verlangens maar ook over hun pijn en angst. Gisteravond zij de vrouw: ‘Het klinkt misschien gek, anderen gaan scheiden als dit gebeurt, maar ik ben na dit hele traject alleen maar meer van hem gaan houden.’ De man was er helemaal verlegen mee, maar wat was het mooi om te zien! Ik vind het een enorme bemoediging voor mezelf en alle stellen die hiermee te maken hebben!

SAMEN werkt echt als beide partners zich er ook voor inzetten. Zowel de man als de vrouw hadden een buddy en wat zij deden (vond ik een heel mooi idee) was één keer in de paar maanden als stel mét buddy’s bij elkaar komen.

Het mooiste compliment dat ik als therapeut kreeg was: ‘Je hebt ons met elkaar laten praten waardoor we dat nu thuis ook kunnen.’

– Therapeut J S – 

” Ik help doorlopend stellen die met het programma werken. Het programma geeft erkenning aan beide partijen. Het wordt heel snel een relatieding. Het programma leidt mij als therapeut. Ik werk altijd met het stel samen. Stellen gaan zelf aan de slag, gesprekken met mij zijn ter ondersteuning. Ik houd een vinger aan de pols en volg het proces. In het begin om de week of soms iedere week, grotere tussenpozen als het beter gaat. “

– Therapeut A –

Mijn cliënten werken er zelfstandig doorheen, ik houd in de gaten of ze niet te snel gaan. Ik volg de online structuur en laat ze tussendoor bij mij komen. Dit programma doe ik in combinatie met EFT.

– Therapeut B – 

Dit programma is voor jullie als

Z

.. één van beiden is vreemdgegaan

Z

.. het crisis is in jullie relatie

Z

.. je niet weet waar je moet beginnen om de gevolgen van het vreemdgaan aan te pakken?

Z

.. je voornamelijk wantrouwen ervaart

Prijs

Eerste-hulp-na-vreemdgaan-3D-2

Gratis Ebook 'Eerste hulp bij vreemdgaan' voor stellen in een relatiecrisis + 3 video's

Het enige wat je bezighoudt is de vraag: kan onze relatie zich herstellen? Kunnen we nog iets van deze puinhoop maken? Ontvang de tien belangrijkste lessen voor stellen in een relatiecrisis. Gebaseerd op vijftien jaar werken met honderden stellen. 

 

Je hebt succesvol het ebook aangevraagd.